9. 1. 2011

Tri deti...


...mať tri detičky je niekedy veľmi ťažké. A obzvlášť dvojičky. Každý deň bojujem s tým, že mám len dve ruky a tri deti. Ísť len von je neuveriteľne komplikované, poobliekať deti, seba, zbaliť najpotrebnejšie veci a čakať na výťah, poväčšinou s dvomi plačúcimi deťmi a mokrým chrbtom. A sranda je, keď nejde výťah.....jeden bombón putuje do klokanky, druhého na ruky a treti fafrn cupitá za nami. Alebo večerné kúpanie - Kubko je vo vani vždy s jedným bračekom, kým toho jedného umyjem druhý sa zatiaľ priplazí, rozhádže všetko, čo má v kúpeľni na dosah a je spokojný. Potom príde narad druhý braček, ten prvý sa zatiaľ priplazí a dokončí , čo braček nestihol.....takže po okúpaní spracem všetok neporiadok, v zhone nakŕmim deti, ktoré sa samozrejme neuveriteľne zašpinia a uložím všetkých po večerníčku do postielok. Ale musím pochváliť manželíka, keď nie je v práci, tak usilovne pomáha so všetkým, čo treba. Len dni , keď je v robote je to komplikovanejšie. No a je tu aj každodenné prekonávanie prekážok - nezmestíme sa všade, nemôžem chodiť na cvičenia s deťmi, na plaváreň, dlhší výlet si momentálne neviem predstaviť, rada by som šla do Billy - neprejdeme ani len do vnútra obchodu.....takisto rôzne malé obchodíky sú pre mňa vzdialené, skoro každý má schody do vnútra, a nechcem nechávať kočík vonku pred obchodom, aj keď niekedy musím, potom len šup-šup rýchlo vbehnúť do obchodu, vziať potrebné, zaplatiť a rýchlo odísť. Ísť kamoškám na návštevu je tiež fuška, aj keď idem veľmi rada. Ale naši drobci sú neuveriteľne zlatučkí a dobrí, aj Kubko odkedy je v škôlke, tak má omnoho lepšie obdobie. Verím, že časom sa všetko bude len a len zlepšovať, aj keď komplikované to bude vždy. Hlavne však, že sme zdraví a ostatné sa už nejako utrasie ;o).


...a tu je zdokumentované ráno po prvej spoločnej noci, keď už všetky detičky spia v jednej izbičke a nie u nás v spálni. Zvládajú to super moji chaloši :).






5 komentárov:

Gabi povedal(a)...

Luci, ahoj:) Nuž veru, nemôžem povedať, že to poznám, i keď občas mám pocit, že aj tie dve deti sú dosť zaberák:) Ale zase úprimne, čím sú väčší, tým viac sa spolu zahrajú a je to fajn.
Prajem rok plný krásnych momentov s tvojou úžasnou chlapskou štvorkou a veľa veľa zdravíčka. Gabi

Andrea povedal(a)...

Mili Frankovci, fandime Vam! Je super vidiet, ako Vasi chlapci rastu. Je mi trosku luto, ze sa stretavas s tolkymi prekazkami, ale v kazdom pripade to zvladas perfektne, mamina! A.

Lucia F. povedal(a)...

Maminky dakujem krasne za komentiky povzbudive ;o) niekedy je to naozaj tazke, ale stoji to za to. Deturence nas dobijaju neskutocnou energiou a som za ne neskutocne vdacna :). A urcite , cim budu chalosi starsi,tym to bude len a len lepsie :)

JANKA a ONDREJ povedal(a)...

Luci obdivujem ta, a prekazky poznam aj ja kedze s nasim hlbokym kocikom sme ani my nepresli do Billy a to sme nemali dvojickovsky. Teraz uz so sportakom prejdeme. K tym prekazkam len tolko ze az teraz ked aj ja tlacim kocik pred sebou si uvedomujem ako to maju tazke napriklad ludia na vozicku. Len nechapem preco ludia pri stavbach obchodov firiem prevadzok nedokazu mysliet aj na druhych. Potrva to este nejaky ten cas kym bude vsetko bezbarierove alebo ludia trosku vsimavejsi k okoliu a nezaplesknu dvere pred mamickou s kocikom.

Lucia F. povedal(a)...

Janka pravdu mas - mne sa velmi paci jeden citat: obuj si moje topanky, chod v nich cely den a potom hodnot. Tak by si to mal raz skusit kazdy jeden -aj sofer,ktory nas nevzal do autobusu, aj ludia,ktori sa mlcky prizeraju ako pretlacam zaseknuty kocik cez dieru pri obrubniku alebo ked nam nejde vytah a ja mam dvojky na rukach a este sa na mna kukaju, ze ako super to zvladam.Hm zazitkov je kopec :-) ale su aj tie dobre...aj ked asi si nikdy nezvyknem na to,ze chodime ako cirkus, kazdy hladi a jeeej to su dvojicky, jeeej to su vase, jeeej ako to zvladate :DDDDDD Krasnu nedelu vasej milej rodinke prajem :-)