6. 4. 2009

Jedinečná vianočka



Domáca pekárnička je perfektný vynález, a bez nej by sme určite takéto mlsotky nemali tak často. Takže na prípravu tejto vynikajúcej vianočky budeme potrebovať:

470 g hladkej múky,
8 PLroztopeného masla alebo Hery (cca 60g),
5 PL oleja,
1/2 kocky čerstvých kvasníc (20g),
2 žĺtky,
2 dcl vlažného mlieka,
80g kryštálového cukru,
1/2 Čl soli,
kôra z 1 menšieho citróna,
za hrsť hrozienok,
1 čajovú lyžičku celého fenikla,
môže byť aj troška rumu.
Všetky ingrediencie dáme do pekárničky, nastavíme program Sladký a stredne tmavú kôrku. Občas počas pečenia chodíme kontrolovať, pretože aj táto vianočka vykúkala cez sklo :o). Podávame s masielkom, lekvárom príp. medom. Dobrú chuť.

Žiadne komentáre: