24. 3. 2009

Najlepšie briošky

Budeme potrebovať: 900 g hladkej múky špeciál, 1 kocka droždia, 1 mokka lyžička soli, 150 g kryštálového cukru, 2 vajíčka, 560 ml mlieka, 60 g masla /margarínu/, na potretie: 1 vajíčko, lyžička vody, zarovnaná lyžička cukru, na posypanie: mak, sezam
Do práce zapojíme aj domácu pekárničku, ktorá nám vymieša báječné cesto z kvásku a všetkých ostatných surovín. Po vykysnutí tvarujeme z cesta briošky alebo si vypomôžeme muffinkovou formou :o). Hodne potrieme, aby sa pekne leskli, posypeme makom a ešte na plechu necháme aspoň 30min. podkysnúť. Pečieme pri 180°C cca 20-30min. Podávame natreté maslom a lekvárom spolu s kakavkom.

Žiadne komentáre: